torsdag 29 augusti 2013

veckans profil: Shanti Wernersson




möt min kurskamrat Shanti,
varma ögon och ett härligt skratt som får en att le inombords
det är det jag direkt tänker på när jag ska beskriva henne

Shanti  är 22 år gammal och på frågan var hon kommer ifrån räknar hon upp: Spanien (där hon bodde i 10 år som barn), Önneköp i Skåne, Norge, Göteborg och nu senast i Simrishamn där hon gick den 2-åriga utbildningen konst och design på Österlenskolan.





(Bilderna ovan är tagna i konstskolans ateljé och målningarna är alltså inte hennes...)

Måleri är Shantis uttryckssätt och det fick hon ägna sig mycket åt under sin tid på Österlenskolan. Intresset för foto började delvis när hon dokumenterade sina verk på skolan. Men hon kom även på att, inför en målning, istället för att skissa fram sina idéer, iscensätta och fotografera dessa. Det var ett roligare och snabbare sätt att börja jobba på.

Intresset tog fart och nu befinner hon sig alltså på Munka Fotoskola.

Det hon främst hoppas få lära sig mer av är kamerateknik, ljussättning och att få mer kunskap 
inom de olika fotoinriktningarna.





Bilderna ovan föreställer Shanti framför sina arbetsprover. D v s de bilder hon skickade in när hon ansökte till skolan. I hennes bilder händer det mycket saker på en gång. Det är mycket fart i dem och det finns mycket som "sticker ut" och överraskar. 

Lekfullhet, ifrågasättande, mänskliga, dokumentära konstfoton, är några av orden hon använder för att beskriva bilderna. 



I övrigt är hon intresserad av bl a film, dans, musik och numera även foto. Hon intresserar sig mycket för andra fotografer och deras verk och köper en del böcker för att läsa på.

Jag var lite nyfiken på hennes namn som visade sig komma från en kvinna som Shantis pappa hade mött i Indien. Det var en amerikansk kvinna som hade sagt upp sig från sitt arbete som flygvärdinna och sålt allt hon ägde för att öppna en skola för föräldralösa barn. Det namnet hon fick där i sitt nya land var just Shanti. 

Fin berättelse!

Vill ni se Shantis konst kan ni klicka här!
(Det kommer komma in mer bilder där inom kort.)

~

Tack Shanti för att du ville vara med i min blogg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar